Chocolate Cupcakes
Op 18 oktober is het de dag van... de chocolate cupcakes! Dus je kan al raden welk heerlijk recept wij voor jou hebben klaarliggen...
Ingrediënten
Voor de cupcakes
- 3 eieren
- 80 gr poedersuiker
- 200 gr gesmolten pure chocolade
- 80 gr bloem
- stukjes chocolade of andere lekkernij om mee te versieren
Voor de frosting
- 113 gr boter
- 340 gr poedersuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eetlepels volle melk
- roze kleurstof
Bereidingswijze
Voor de cupcakes
- Mix de eieren en suiker tot een crème achtig geheel.
- Voeg vervolgens geleidelijk aan de gesmolten chocolade toe - blijf mixen.
- Voeg op het einde ook de bloem toe en blijf mixen tot alle ingrediënten goed door elkaar zijn gemengd.
- Giet de chocolademassa in bakvormpje.
- Bak de cupcakes gedurende 15 minuten op 180 graden.
Voor de frosting - te maken terwijl de cupcakes bakken
- Mix de boter en suiker tot een crème achtig geheel.
- Voeg vervolgens wat vanille extract en melk toe.
- Voeg op het einde aan de helft van het geheel wat roze kleurstof toe.
Voor de cupcakes met frosting
- Haal de cupcakes op de bakvormpjes en laat even afkoelen.
- Doe de frosting in een spuitzak en decoreer elke cupcake.
- Werk af met allerlei lekker toppings naar keuze - hoe meer hoe beter, vinden wij! ;)
Smakelijk!