De tips en tools voor het lekkerste kopje chocolademelk
Regen en wind. Het gure herfstweer heeft zijn intrede weer gedaan. Terwijl de blaadjes en regen buiten vallen, maken we het binnen extra gezellig. En hoe kan dat beter dan met een echt lekkere kop chocolademelk. Iedereen weet wel hoe je een lekker bakje koffie of een heerlijk kopje thee zet, maar hoe maak je nu de allerbeste chocolademelk? De chocoladespecialisten van Chocolate Nation leggen het je graag uit.
Tips voor de lekkerste chocolademelk
De chocolatiers hebben hieronder speciaal voor jullie de stappen op een rij gezet om te komen tot het beste resultaat. Genieten gegarandeerd!
STAP 1
Vul je kop eerst met warm water. Zo blijft alles wat hierna wordt toegevoegd extra lang warm. Warm vervolgens je melk op. Als die warm is, giet je het warme water uit je beker en vul je hem vervolgens met de warme melk.
STAP 2
Tijd voor het voornaamste ingrediënt: de chocolade! Als je echt lekkere chocolademelk wilt, gebruik je geen poeder, maar chocolade callets. Op die manier krijg je een romerige en vollere smaak. Kies jouw favoriete soort chocolade. Gebruik per mok van 250 ml minstens 50 gram van jouw favoriete chocolade.
STAP 3
Roer de chocolade goed door de melk totdat deze volledig gesmolten is.
STAP 4
Wil je jouw chocolademelk naar een hoger niveau tillen? Voeg dan wat speciale ingrediënten toe. Denk aan een snuifje zout, vanille, koffie... Alles kan! Voor een extra verwarmend effect: voeg een scheutje rum, whisky of een lekker likeurtje als Amaretto toe, dat maakt je chocolademelk onweerstaanbaar op een koude dag. Of werk je mok af met slagroom, chocoladesaus en bestrooi rijkelijk met mini-marshmallows.
STAP 5
Dit is de belangrijkste stap: het proeven. Doe je ogen even dicht en geniet! Jouw kopje chocolademelk is vast hartverwarmend.
TIP!
In onze winkel kan je nu een gloednieuwe Hot Chocolate Mix ontdekken. Je vindt hierin de 3 klassieke smaken: karamel, melk en puur. We durven alvast te wedden dat iedereen van het gezin hieruit een favoriete smaak zal hebben.
Hot chocolate is like a hug from the inside