Things tot do with chocolate

5 Chocolate Things to do in Antwerp

5 Chocolate Things to do in Antwerp

1.CHOCOLADEDESSERT ETEN

Ben jij al in het eerste Bean-To-Bar Restaurant ter wereld geweest? Nee? Haast je dan, want bij Restaurant Octave is het heerlijk smullen van chocoladedesserts. Misschien niet zo’n zoetebek of een keer zin in iets totaal anders dan anders, verschillende gerechten van Octave hebben een chocoladetoets… proef maar eens van ons cacaobrood, stoofvlees met chocolade of een bitterbal met chocolade-mosterd.

www.octaveantwerp.be

 

2. CHOCOLADESCHOENEN KOPEN

Een nieuw paar schoenen, daar kun je toch nooit genoeg van krijgen. In de vrij toegankelijke shop van Chocolate Nation verkopen ze chocolade exemplaren en dat voor maar voor €14,95. Met zo’n goedkoop paar ben je nog nooit thuisgekomen.

www.chocolatenation.be

 

3. CHOCOLADE ANTWERPSE HANDJES KOPEN

Antwerpse handjes zijn, de naam zegt het al, gemaakt in de vorm van een handje. De handjes zijn een verwijzing naar de legende rond het ontstaan van Antwerpen. De reus Druon Antigoon hakte handen af van de voorbijvarende schippers als zij tol weigerden te betalen tot hij door de Romeinse soldaat Silvius Brabo werd gedood. Brabo wierp na de moord de hand van Druon Antigoon in de rivier de Schelde. Een luguber verhaal in een heerlijk zoete verpakking.

 

4. CHOCOLADE WORKSHOP VOLGEN OP INTERNATIONALE CHOCOLATE ADACEMY

Recent opende Barry Callebaut in Antwerpen een gloednieuwe internationale Chocolate Academy. Op deze Chocolate Academy worden voor het eerst ook cursussen aan foodies met een passie voor chocolade gegeven. Professionele chefs zullen niet alleen professionals maar ook chocoladeliefhebbers bijbrengen hoe ze de lekkerste chocoladecreaties kunnen maken.

www.chocolate-academy.com

 

5. CHOCOLADE KOPEN VAN WERELDBEROEMDE CHOCOLATIERS

Belgische chocolade is wereldberoemd, letterlijk van hier tot in Tokyo. Japanners staan op Valentijn in de rij om pralines van bijvoorbeeld Antwerpse chocolatier Del Rey te kopen. Hij signeert dan als een echte wereldster zijn gevulde ballotins en fans willen met hem op de foto. Antwerpse Chocolaterie Goossens maakt sinds midden jaren 90  chocolade met de zegel van Amerika om te serveren in het Witte Huis. Trump, Obama, Bush en Clinton mogen het dan vaak oneens zijn, over hun keuze voor chocolade is geen discussie, die moet Belgisch zijn.

https://www.delrey.be

http://goossens-chocolatier.com